Evcil Hayvanla Seyahat

Seyahatten önce

Öncelikle kendinize şunu sormalısınız: Kedim/köpeğim bu yolculuk sırasında rahat ve huzurlu olacak mı? Bazı hayvanlar evden dışarı çıkmayı sevmezler; evini isteyen ve hareketli bir hayvan seyahatinizi berbat edebilir. Bu durumda, evcil hayvanınızı bir arkadaşınıza veya akrabanıza emanet etmeniz en doğrusu olacaktır. Böyle bir imkanınız yoksa, temiz ve iyi bir pansiyona bırakabilirsiniz. Eğer evcil hayvanınızı yanınızda götürmeyi tercih ediyorsanız, onun seyahat hazırlığına da en az kendinizinki kadar özen göstermelisiniz. Uçakla, otobüsle, trenle veya tekneyle seyahat edecekseniz evcil hayvanların kabul edildiğinden emin olmalı ve rezervasyon gibi ne tür gereksinimler olduğunu önceden öğrenmelisiniz. Eğer otelde, motelde veya kamp yerinde kalacaksanız, hayvanların kabul edilip edilmediğini veya köpekler için ayrılmış alanlar olup olmadığını öğrenmelisiniz. Arkadaşlarınızla veya ailenizle kalacaksanız yine evcil hayvanınızın da davet edildiğinden emin olmalısınız.

Uçakla Seyahat:

  • Kullanacağınız havayolu firmasıyla önceden bağlantıya geçin. Her birinin sistemi farklı ve evcil hayvanınız için rezervasyon gerekebilir.
  • Hayvanınızı taşıyacağınız kafes ve taşıma kutusuyla ilgili havayolu firmasının standartlarını öğrenin.
  • Direkt veya tek aktarmalı uçuş için bilet alın.
  • Eğer kullandığınız kafes veya taşıma kutusu önünüzdeki koltuğun altına sığıyorsa firma evcil hayvanınızı yolcu kabininde götürmenize izin verebilir. Eğer hayvanınız kargo bölümüne alınmak zorundaysa, önceden havaalanında olmalı, hayvanınızı kafese kendiniz yerleştirmeli ve indiğinizde gecikmeden kargodan almalısınız.
  • Evcil hayvanınızın olduğu bölüme basınç verildiğinden emin olun. Kargo bölümünün çok sıcak veya çok soğuk olmaması için içerideki hava ayarlanmalıdır.

Arabayla Seyahat:

  • Eğer evcil hayvanınız arabaya alışkın değilse, öncelikle kısa gezintiler yaparak araba yolculuklarına alıştırın. Kedinizin rahatı ve güvenliği için kafeste durması daha iyi olacaktır.
  • Ana öğününü gün sonunda verin. Kuru mama daha uygundur ama eğer evcil hayvanınızın konserve yemesi gerekiyorsa ve kalan mamayı soğuk tutma imkanınız yoksa yemediği kısımları atın.
  • Kedinizi uzun süre park halindeki araçta bırakmamalısınız. Eğer bırakmak zorundaysanız, kediniz taşıma kafesinde olmalı. Kapıları kilitlemeli ve gerekli hava sirkülasyonunu sağlamak için camları aralık bırakmalısınız. Unutmayın, sıcak havalarda, park harlindeki aracın içindeki sıcaklık birkaç dakikada tehlikeli seviyelere ulaşabilir ve evcil hayvanınız güneş çarpması sonucu ölebilir.

Otobüs, Tren ve Tekneyle Seyahat:

  • Her otobüs firması araca evcil hayvan kabul etmiyor, bu nedenle önceden telefonla bilgi almalısınız.
  • TCDD evcil  hayvanların bagaj olarak kafes içerisinde seyahat etmesine izin veriyor. Yine de yolculuğa çıkmadan önce TCDD’den yolculuğunuzda kedi/köpeğinizin kabul edileceğini teyit edin.
  • Bazı yolcu gemilerinde evcil hayvanla seyahat edilebiliyor. Önceden gemi şirketi veya seyahat firmanıza sorarak teyit etmelisiniz.

Dikkat edilmesi gereken diğer noktalar:

  • Evcil hayvanınız DAİMA tasma takmalı ve üzerinde isim ve telefon numarasının yazılı olduğu künyesi bulunmalıdır. Kaybolma durumunda bulunmasını kolaylaştırmak için mikroçip taktırmalısınız.
  • Evcil hayvanınızın sevdiği yiyeceklerini, oyuncaklarını, su ve mama kaplarını, suyunu, kum kabını ve tasmasını yanınızda götürün.
  • Uzun bir seyahatten önce evcil hayvanınızı veteriner hekiminize muayene ettirin ve gerekliyse aşılarını yaptırın.
  • Eğer evcil hayvanınızın kafeste veya taşıma kutusunda seyahat etmesi gerekiyorsa, kafesin sağlam, hayvanınızın içinde ayağa kalkıp dönebileceği kadar geniş ve havadar olmasına dikkat etmelisiniz. Kafeste mama, su ve kum kapları için yeterli alan olmalı; alt tabanı sızdırmaz malzemeden olmalı ve kafes güvenli bir şekilde kapatılabilmelidir.
  • Eğer evcil hayvanınızla birlikte yurt dışına gidecekseniz, sağlık ve aşı yönetmeliklerini gideceğiniz yerin konsolosluk veya elçiliğiyle bağlantıya geçerek veya kliniğimize danışarak öğrenebilirsiniz.
SOCIAL MEDIA
ADA VETERINARY POLYCLINIC Levent Mah. Sülün Sk. No:14 1. Levent - Beşiktaş / İstanbul Tel : 0212 324 67 32 Tel : 0212 324 67 33 Gsm: 0530 403 55 05 E-posta: [email protected] Web: www.adaveteriner.com Open 24 hours a day, 7 days a week
This site has been prepared with Neta Website infrastructure.
Cookies are used on our website to provide better service. By using our website you accept cookies.
WhatsApp Support