Exotic Articles

Tüy Yolma Sorununa Klinik Yaklaşım

Tüy Yolma Sorununa Klinik Yaklaşım

Tüy yolma, kafeste bakılan psittasin kuşlar arasında en yaygın görülen dermatolojik hastalık ve kuş bakımındaki en yaygın temel şikayettir. Bu sendromun pek çok nedeni olabileceği için tedavisinden önce esas sebebin teşhis edilmesi gerekir. Teşhis koyma süreci anamnez alınarak hayvanın geçmişine dair detaylı bilgilerin toplanmasıyla başlar.
Tavuklarda Bumblefoot’un Operatif Tedavisi

Tavuklarda Bumblefoot’un Operatif Tedavisi

Plantar pododermatit, kanatlılarda tedavi edilmediğinde yumuşak dokuya ve hatta kemik dokuya yayılabilen bir ayak hastalığıdır. Özellikle serbest dolaşan tavuklarda; cam, kıymık, çivi gibi cisimlerin batması sonucu zedelenen dokunun ıslak altlık veya dışkıya teması sonucu bakteriyel enfeksiyon (örn.Staphyloccocus) şekillenerek ‘’bumblefoot’’ oluşur.
Tavşanlarda Kulak Ektoparazitleri

Tavşanlarda Kulak Ektoparazitleri

Tavşanlarda gözlenen kulak parazitlerinden Psoroptes Cuniculi türleri genellikle ticari beslenen ve evde beslenen tavşanlarda gözlenmektedir. Her ne kadar yaşam koşullarının uygunluğu dolayısıyla salgınlara rastlanmasa da bazı dönemlerde hastalık vahşi tavşanlarda da görülmüştür.
Küçük Rodentlerde Pyometra

Küçük Rodentlerde Pyometra

Pyometra, uterus yollarının enfekte olmasıyla ortaya çıkan, teşhis ve tedavisinde geç kalındığı takdirde ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır. Dişi rodentlerde genelikle doğum arkasından plasentanın tam olarak atılamaması gibi şekilenebilecek komplikasyonlardan tutun da yanlış şekilenen hormonal dengesizliğe kadar pyometranın birçok nedeni olabilir.
Kaplumbağalarda Kabuk Kırığının Plastik Köprü Kullanımı Ile Tedavisi

Kaplumbağalarda Kabuk Kırığının Plastik Köprü Kullanımı Ile Tedavisi

Tipik bir kaplumbağa kabuğu kemik ve keratin plaklardan oluşmuş olup serttir. Kabuğun üst kısmına karapas, alt kısmına plastron denir. İki bölümü birleştiren kısım köprü görevi görmektedir. Çoğunda gövde omurları ve kaburgalar ile üst kabuk kaynaşmış durumdadır.
İguanalarda Böbrek Yetmezliği

İguanalarda Böbrek Yetmezliği

İguanalar tamamen otobur olarak evrimleşmiştir. Bu sevimli kertenkelelerin yeterince özenli bakılmamaları hatta bazen yaşam alanlarını, günlük bakımlarını düzenlerken yapılan küçük yanlışlar bile böbrek yetmezliğine yakalanmalarına neden olabilmektedir.
İguana Bakım Rehberi

İguana Bakım Rehberi

Yeşil İguanaların anavatanı Meksika’nın kuzeyinden Brezilya’nın güneydoğusuna kadar uzanan yağmur ormanlarıdır. Bu bölgelerde sıcaklık ve nem yüksektir. İguanalar ağaçlarda yaşar ve güneşlenirler. Sadece bitkiyle beslenirler, diyetleri neredeyse elli çeşit yaprak, çiçek ve meyveden oluşmaktadır.
Eyvah Tavşanım Çıldırmış Olmalı

Eyvah Tavşanım Çıldırmış Olmalı

Evcil tavşanlarda sinir sisteminde klinik belirtilerin görülmesi yaygındır. Fakat söz konusu belirtilerin nedenlerinin bilinen klinik teşhis yöntemleriyle tam olarak açıklanması zordur. En sık görülen nörolojik görünümler arasında kafanın bir yana dönmüş olarak tutulması, idrar kaçırma, arka ayaklarda güçsüzlük, felçler, göz küre anormallikleri, üveit keratit nistagmus, denge bozuklukları, nöbetler, koma hali ve ölüm sayılabilir.
Basic Bird Care Guide

Basic Bird Care Guide

Nutrition and related diseases are the most important issues to consider in the basic care of birds.
Dev Sürüngende Hipokalsemi

Dev Sürüngende Hipokalsemi

Kliniğimizin dev misafiri İgor. Dev sürüngenlerde hipokalsemik sendromu gelişme çağında kemik sistemi sorunlarınında eşlik ettiği sepsis şekillendiği takdirde ölümle seyreden egzotik sürüngenlerin korkulu rüyasıdır.
SOCIAL MEDIA
ADA VETERINARY POLYCLINIC Levent Mah. Sülün Sk. No:14 1. Levent - Beşiktaş / İstanbul Tel : 0212 324 67 32 Tel : 0212 324 67 33 Gsm: 0530 403 55 05 E-posta: [email protected] Web: www.adaveteriner.com Open 24 hours a day, 7 days a week
This site has been prepared with Neta Website infrastructure.
Cookies are used on our website to provide better service. By using our website you accept cookies.
WhatsApp Support